Funding Brazil II

Finansiering til den Brasilianske byggebranche

Exact Invest A/S er stolte over at kunne præsentere Funding Brazil II. Modsat Funding Brazil I, som var udlån til egne aktiviteter i Brasilien, er Funding Brazil II udlån til lokale ejendomsselskaber, vi kender i Ceará regionen. De fleste har vi haft direkte samarbejde med.

Recessionen i Brasilien har medført, at mange af vores lokale udviklingspartnere er udfordret af høje priser på likviditet, selvom de fleste selskaber har meget store værdier i ubehæftede grunde og udviklingsprojekter. Yderligere har man i Brasilien ikke tradition for kassekreditter, hvilket gør opfølgende finansiering af projekter vanskeligt. Det nuværende markedsklima afgiver en markedsrente på ca. 35-45% i årlig rente med 200% sikkerhed, som efter brasilianske forhold er meget højt. Dvs. for at få et lån på 10M BRL skal ejendomsselskabet stille 20M BRL ejendomsværdi i sikkerhed og hernæst betale den høje årlige rente.

Formålet med Funding Brazil II er at tilbyde finansiering som stående lån i 3 år med 200% sikkerhed og en gennemsnitlig årlig variabel rente, der forventes at indbringe ca. 25% årligt. Altså et meget attraktivt produkt for investor, og som er meget konkurrencedygtigt i det nuværende erhvervsklima i Brasilien. 

Situationen er på godt og ondt i bedring i Brasilien. Interbank renten (selic renten) holdt sig i et stabilt niveau omkring de 14% igennem 2016, men befinder sig nu på 12,25% og centralbanken har meddelt, at man ønsker at forsætte en stabil reducering af renten. Den stærke fremgang ser vi hos Exact Invest selvfølgelig positivt på, da en fremgang er godt for vores byggeprojekter. Dog i henhold til Funding Brazil II estimerer vi, at investeringsvinduet vil være åbent i 1-3 år. Fortsætter renten med at falde i samme niveau, vil det betyde, at markedet for finansiering vil blive naturligt mere konkurrencedygtigt og afkastet hernæst mindre for investorerne.

Vores investeringsprodukt passer godt til den investortype, som foretrækker produkter med høj likviditet og med udbetaling indenfor en kortere horisont. 


Kontakt gerne vores investeringskonsulent Verner Nymark på mob. 4078 7244 eller tlf. 7022 8777 for at høre mere omkring produktet. Du kan også sende en mail på info@exactinvest.dk

 

Bladet _projekter _680x 300

    Videopræsentation    Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

    Læs mere her