< Tilbage til oversigten

14 jun 2011

BCB hæver renten til 12,25 procent

I løbet af årets første halvdel har Banco Central do Brasil (BCB) på 4 rentemøder hævet den ledende Selic-rente fra 10,75 % til det nuværende niveau på 12,25 %. BCB indledte i januar en rentejusteringsproces og har - efter to på hinanden følgende stigninger på 0,5 procentpoint - ved de seneste to møder hævet renten med mere afdæmpede stigninger på 0,25 procentpoint. Rentestigningen var forudset af valutamarkedet, som derfor ikke oplevet bemærkelsesværdige udsving.

Rentestigningerne dæmper lånelysten og skal i forening med regeringens budgetnedskæringer og den skærpede bankregulering dæmpe den boomende brasilianske økonomi.

Stigende inflationen har det seneste halve års tid været et emne i hele verden, og 'emerging markets'-landende rammes typisk hårdere end vestlige lande af fødevare- og brændstofprisstigninger (læs også afsnit om inflation i seneste kvartalsrapport). Seneste inflationsmåling viser at inflationen aftager måned for måned (i maj 0,47 %), mens den årlige akkumulerede inflation ligger lige over de øvre inflationsbånd med 6,55 %.

Da rentestigninger har en forsinket effekt på inflationen på op til et år til halvandet, og da inflationen samtidig forventes aftagende de næste måneder, forventer Exact Invest A/S at BCB's rentejusteringsproces nærmer sig stabilisering.

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her