< Tilbage til oversigten

07 mar 2011

BNP-væskten i 2010 sætter rekord

I overensstemmelse med forventningerne er det endeligt blevet bekendtgjort, at Brasilien med rekordhøj BNP-vækst på 7,5 % i 2010 oplever den højeste vækst i 25 år. Den brasilianske økonomi har ovenpå finanskrisen genvundet kræfterne og har i store perioder af 2010 opereret på sit højeste niveau. En mindre afmatning i årets fjerde kvartal tilskynder samtidig forventninger om en lidt lavere og på længere sigt mere bæredygtig BNP-vækst i fremtiden.

Central Banken (BCB) offentliggjorde i d. 2/3 en forventet rentestigning på 0,50 %-point, så den ledende Selic-rente nu er på 11,75 %.  Renten er siden indsættelsen af den nye BCB direktør Alexandre Tombini i januar, blevet hævet to på hinanden følgende gange fra 10,75% som følge af stigende inflation.

Inflationsindekset IPCA overraskede positivt i februar, og priserne er steget mindre end forventet, således har indekset kun lige sneget sig over 6 % å/å. Primært grundet globale ubalancer har prisstigninger i varegruppen 'føde- og drikkevarer' været med til at accelerere den brasilianske inflationen, således at varegruppen sammen med 'transport' i januar stod for mere end 67 % af den samlede månedlige prisstigning. Det er derfor særdeles positivt, at prisstigningerne i begge varegrupper er aftaget markant i februarmåned.

 

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her