< Tilbage til oversigten

17 jan 2014

Danmark åbner ambassade i Colombia

Med fokus på Emerging Markets åbner UM fire nye ambassader

Udenrigsministeriet meddelte den 16. januar, at de åbner nye ambassader i fire vækstlande, heriblandt i Colombia hvor Exact Invest Colombia i første halvdel af 2013 åbnede kontor i hovedstaden Bogotá.

Reformen, der træder i kraft d. 1. august 2014, blev præsenteret på Christiansborg af udenrigsminister Holger K. Nielsen (SF), som udtalte: "De globale magtbalancer ændrer sig, og den økonomiske vækst findes andre steder i dag og i morgen, end den gjorde i går. Derfor åbner vi nye ambassader og styrker tilstedeværelsen der, hvor vi får mest gavn af det - politisk og økonomisk."

Handels- og Europaminister Nick Hækkerup (S) tilføjede:
"…Også når det kommer til vores ambassader skal vi tænke nyt. Regeringen og jeg vil have at ambassaderne i endnu højere grad skal bruges til at hjælpe danske virksomheder med at sælge deres varer rundt om i verden. Det er ikke mindst det, denne her modernisering handler om."

Exact Invest A/S har siden sin etablering på det colombianske marked fulgt med i og set frem til, at en dansk repræsentation skulle blive etableret i Colombia, som - efter Brasilien - er Sydamerikas folkerigeste land. Udviklingen i Colombia er ikke til at tage fejl af, og BNP har da også årligt vokset med gennemsnitligt 4,7 % over de sidste 10 år. I løbet af 2013 rejste Exact Invest og en dansk investorgruppe 32 MDKK i fonden Exact Colombia I A/S til investering i ejendomsudvikling i Colombia. Derfor underbygger den danske repræsentation i Colombia også den tro på det colombianske marked, som skulle til for at Exact Invest og investorer kunne oprette den første danske ejendomsfond i Colombia.

"Det er stærkt og visionært, at den danske regering tænker langsigtet og sætter danske investeringer og eksport til globale vækstmarkeder som Colombia på dagsorden. Der er ingen tvivl om, at med en Dansk Ambassade i Colombia vil vi se en øget fokus og interesse fra danske investorer og virksomheder" siger Olli Fischer, CEO for Exact Invest Colombia.

 

Læs også pressemeddelelsen på Udenrigsministeriets hjemmeside

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her