< Tilbage til oversigten

18 dec 2015

Fortsat høje renter i Brazilien

Fortsat høje renteniveauer i Brasilien giver muligheder for gode investeringer i rentebærende produkter.

Fortsat høje rente niveauer i Brasilien giver muligheder for gode investeringer i rentebærende produkter. Således blev Funding Brazil A/S lanceret af Exact for nylig med blandt andet IFU som med-investor, og der overvejes i øjeblikket om andre lignende fonde med fordel kan etableres.

Den høje inflation i Brasilien har tvunget landets Centralbank til at hæve den toneangivende rente adskillige gange, så den siden midten af 2015 har ligget på 14,25%.

 Selic dec 2015

 

Sammenholdt med mere restriktive banker som følge af krisen, har det medført et stort behov hos mange af landets selskaber, inklusive ejendomsbranchen. Dette har også påvirket Exact's ejendomsudviklingsselskab Exact Brazil A/S. Der blev i september lavet en fond med det formål at yde lån til Exact Brazil. Dette blev gjort med lån på markedsvilkår, det vil sige en årlig rente på ca. 20%. For Exact var det især glædeligt at se at IFU (Investeringsfonden for Udviklingslande) endnu engang ønskede at deltage som investor - læs mere om denne fond etablering her: "link: /nyheder/tilfredsstilende-etablering-af-funding-brazil-as/ 

Med baggrund i Exact's lokale tilstedeværelse, branchekendskab og store netværk i Brailien, overvejes det pt. at lancere en lignende fond, som også ville kunne udlåne til andre aktører i ejendomsbranchen. Dette er attraktivt dels pga. den høje rente, der kan opnås, dels pga. den favorable valutakurs (de fleste forventer ikke yderligere større devalueringer af Realen), og dels de stærke garantier som disse selskaber er i stand til at give i form af grunde og ejendomme. 

 

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her