< Tilbage til oversigten

01 dec 2014

Ny finansminister i Brasilien2

Udnævnelse af ny finansminister og minister for administration, budget og planlægning

Præsident Dilma Rousseff udnævner ny finansminister.

Den nye finansminister er Joaquim Levy, som var en del af præsident Lula's økonomihold. Han kommer fra en stilling som direktør i den store brasilianske bank Bradesco og har en Ph.d.  i økonomi fra Chicago University.

Levy er blevet vel modtaget, da det vurderes, at han er stærk nok til at føre en reformvenlig økonomisk politik og en konservativ finanspolitik. Han har krævet handlerum fra Dilma for at overtage posten.

Samtidig har det brasilianske parlament holdt fast i, at regeringen skal være forpligtet til at arbejde for, at det primære mål er et overskud på statsfinanserne på 2% af BNP. At få det primære overskud op på dette niveau i 2016 har Levy gjort til et af sine hovedmål allerede.

Samtidig har Dilma udnævnt Nelson Barbosa til minister for administration, budget og planlægning, et ministerium der håndterer de store infrastrukturprojekter i Brasilien. Det vurderes at være positivt for gennemførslen af disse projekter og partnerskab med private selskaber, at Barbosa får denne post.

Alt i alt forårstegn for Brasilien på den politiske front.

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her