< Tilbage til oversigten

23 okt 2014

Praktikforløb i Exact Invest

Jeg hedder Rosângela og er i praktikforløb hos Exact Invest

Jeg hedder Rosângela og har boet i Danmark i de sidste 12 år og jeg er mor til skønne Victoria på 12 år. Jeg har tidligere arbejdet som postbud i 9 mdr. hos Hobro Posthus, men for at blive bedre integreret i det danske samfund, besluttede jeg at læse videre i Danmark og at melde mig ind i Hobro Volleyball Klub.

Jeg er oprindelig født og opvokset på en brasiliansk Øgruppe Fernando de Noronha (FN). Sidste gang jeg besøgte øen var i juli-august 2013 i forbindelse med mit speciale. Jeg skulle indsamle interviewdata på øen for at skrive om bæredygtig turisme og udviklingen mellem lokalsamfundet, det private initiativ og det offentlige på Fernando de Noronha.

Fernando de Noronha består af 21 mindre øer af vulkansk oprindelse, der blev formet for ca. 2.000.000 år siden med et samlet areal på 26 km². Øgruppen er beliggende i Atlanterhavet cirka 360 km nordøst for Natal, 545 km fra Recife og 710 km fra Fortaleza. Hovedøen har et areal på ca. 17 km² og et indbyggertal på ca. 4.500. FN´s hovedstad hedder Vila dos Remédios og ligger på den nordøstlige del af øen.  Siden 1988 blev 70 % af øerne udlagt som Marine National Park, og i 2001 kom FN med på UNESCOs Verdensarvsliste.  På FN findes verdens smukkeste strand, Baia do Sancho, ifølge TripAdvisor 2014, og Brasiliens smukkeste strande. I det krystalklare vand, der altid ligger på omkring 24 grader, kan man se hundredvis af spinner delfiner, havskildpadder og utallige fiske- og koralarter. FN er uden tvivl en af verdens bedste dykkerdestinationer og det bedste sted at dykke i Brasilien.

Jeg fik praktikplads som kommunikationsmedarbejder hos Exact Invest, hvor jeg blev godt modtaget. Her har jeg mødt nogle spændende udfordringer i relation til aktiviteterne i Brasilien. Jeg er sikker på, at mit praktikophold vil give mig et godt indsigt i dansk arbejdskultur. Jeg har altid gerne villet arbejde på et kontor i en virksomhed med kontakt til Brasilien. Dette har jeg forsøgt at skabe forudsætning for med mine uddannelser som BA og Cand. Mag. i Brasilianske Studier ved Aarhus Universitet. I øjeblikket er jeg i færd med at gå til eksamener ved CBS - Copenhagen Business School for at blive statsautoriseret translatør og tolk i portugisisk. Jeg forventer at blive færdig omkring sommeren 2015.

Rosangela 

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her