< Tilbage til oversigten

29 nov 2012

Renten forbliver på 7,25 % pa.

Ved årets sidste rentemøde besluttede centralbanken at fastholde den ledende Selic-rente

Centralbankens, Banco Central do Brasil (BCB), rentekomite besluttede den 28. november at fastholde renten på det nuværende niveau 7,25 % pa. på årets sidste rentemøde. 

Afslutning på rentetilpasningsprocessen
Det er først gang siden slutningen af august 2011, at renten ikke sænkes. Beslutningen om at fastholde renten på 7,25 % pa. markerer dermed afslutningen på den lange rentetilpasningsproces, der har betydet at renten siden august 2011 er sænket fra 12,5 % pa. til det nuværende niveau, se også graf nedenfor.

Et relativt stabilt inflationsniveau har givet BCB mulighed for at foretage den markante rentesænkning og af den vej stimulere økonomien. Det betyder, at realrenten nu er 1,71 % pa. - et historisk lavt niveau.

BCB udtaler i forbindelse med beslutningen: "I betragtning af balancen mellem risiciene for inflation, opsvinget i den indenlandske aktivitet, og kompleksiteten omkring det globale omgivelser, mener komiteen, at monetær stabilitet i en tilstrækkelig lang periode er den mest hensigtsmæssige strategi for at sikre, at inflationen konvergerer mod målsætningen,..."

Selic-renten, maj.05 - nov.12Selic Rente November

Videopræsentation


Se det brasilianske marked fra vores perspektiv

Læs mere her